AMBULANTE BEGELEIDING

Richtlijnen en voorwaarden voor continuering van ambulante begeleiding

De begeleiding wordt in de komende periode zo goed en volledig mogelijk gecontinueerd. 

Wij kunnen toekomstgericht niet garanderen dat de begeleiding waar u recht op heeft volledig wordt ingezet, maar wij zorgen er in ieder geval dat wij altijd bereikbaar zijn en een aanpassing van onze inzetbaarheid altijd in overleg met u zal zijn!

Voor risicogroepen, mensen met een beperkt sociaal netwerk of mensen in thuisisolatie bieden wij met ingang van 23-03-2020 een avondmaaltijd voorziening aan. U kunt u zich hier samen met uw begeleider voor aanmelden. Naast de maaltijdservice zullen wij deze groep zo actief mogelijk ondersteunen zodat men overheidsrichtlijnen op kan volgen en niet naar buiten hoeft. 

 

MAATREGELEN

  • De begeleiding wordt gecontinueerd. Afhankelijk van uw situatie en onze personeelscapaciteit kan het wel zo zijn dat uw begeleider wellicht wat minder vaak bij u langs komt en meer telefonisch contact zoekt. Wanneer deze situatie zich voordoet zal dit altijd in overleg met u gebeuren. 

  • Begeleiders houden gepaste afstand (1,5 meter) en zijn in het bezit van desinfecterende middelen zodat de hygiene richtlijnen ook bij u thuis gevolgd kunnen worden. Het houden van gepaste afstand heeft tot gevolg dat wij vervoer dan ook niet kunnen faciliteren. 

  • Mocht u zelf niet over voldoende schoonmaakmiddelen beschikken en zijn deze niet voorradig? Vraag uw begeleider om samen met u de woonomgeving zuiver te maken. Zij beschikken in ruime mate over benodigde schoonmaakmiddelen. 

  • Werknemers worden pro-actief geïnformeerd over geldende richtlijnen, wij verzoeken hen ook deze richtlijnen uit te dragen om zo goed als mogelijk de richtlijnen van het RIVM en de rijksoverheid te volgen.

  • Informeer uw begeleider altijd vooraf wanneer u klachten heeft passend bij het coronavirus. Dit zijn verkoudheidsklachten (inclusief hoesten) en verhoging/koorts. Het huisbezoek zal dan geen doorgang vinden. We zullen er dan wel alles aan doen om de ondersteuning op alternatieve manieren in te zetten.

  • Wanneer u tot één van de risicogroepen behoort gaan huisbezoeken in principe niet door, we zullen de ondersteuning dan op alternatieve manieren inzetten. Wanneer dit in individuele situaties niet haalbaar is wordt per situatie beoordeeld hoe hier mee om te gaan. 

  • Als u positief bent getest op het corona virus of wordt u op basis van beoordeling van uw huisarts of GGD aangemerkt als positief op basis van uw klachten dan gaan huisbezoeken niet door. Wij kijken met u hoe wij, samen met u en uw netwerk, kunnen realiseren dat u thuis kunt blijven. 

0492-387 925

©2020 door Care Extra. Met trots gemaakt met Wix.com