ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN

Beschermende middelen

Wij hebben inmiddels beperkt beschermende middelen ontvangen van de Veiligheidsregio. Dit betreffen spatbrillen, schorten en mondkapjes. Gelet op het beperkte aantal weet slechts een beperkte groep mensen waar deze verkrijgbaar zijn. Gebruik van deze middelen is alleen in samenspraak met GGD. 

Zelf hebben wij voor alle medewerkers beschermende middelen zoals laboratoriumjassen, handschoenen en spatbrillen in een pakket zitten. Bijgevoegd zijn instructies voor gebruik.

Pakketten voor de beschermd wonen groep zijn daar al aanwezig. Voor onze ambulant medewerkers liggen deze op onze kantoorlocatie. 

Vaste vrije dagen

Niemand heeft vaste vrije dagen toegekend gekregen. In de praktijk is het echter zo dat mensen over het algemeen wel vaak op dezelfde dagen vrij hadden. Op dit moment kunnen wij aangeven dat hier toekomstgericht van kan worden afgeweken als dit voor de bezetting noodzakelijk is. We zullen zoveel als mogelijk rekening houden met ieders voorkeuren, maar houdt er hierbij ook rekening mee dat dit niet altijd mogelijk is.

 

Naar het buitenland?

In de gisteren aangekondigde maatregelen wordt afgeraden om naar het buitenland te gaan. Wij volgen deze lijn maar realiseren ons ook dat wij het jullie NIET mogen verbieden. Kies je er echter voor om komende periode naar het buitenland te gaan en wordt je daardoor ziek OF wordt je in quarantaine geplaatst dan wordt het loon NIET doorbetaald.

 

Beschikbaarheid (alleen voor medewerkers)
We willen niet graag op de zaken vooruit lopen, maar het is een reëel scenario dat mensen ziek zullen worden de komende weken. Om te voorkomen dat we in tijden van beperkte capaciteit rond moeten gaan bellen wie er zou kunnen werken hebben we er voor gekozen een beschikbaarheidsoverzicht te maken. Dit beschikbaarheidsoverzicht laat eenvoudig en overzichtelijk zien wie er wanneer beschikbaar is.

 

Wij willen jullie vragen een aantal velden te vullen:

 

  • Telefoonnummer (het liefste je privé nummer. Mocht je dit echter niet willen kun je hier ook je werknummer invullen);

  • Je standaard werkdagen (zodat hier zo goed als mogelijk rekening mee gehouden kan worden – geen garanties) – je geeft deze aan door een x te zetten in betreffend hokje

  • Vervolgens kun je per dag aangeven of je wel/niet beschikbaar bent. We moeten er rekening mee houden dat er veel mensen uit kunnen vallen dus vul in wanneer je kunt werken, niet wanneer je graag zou willen werken – je geeft dit aan door een b te zetten bij jou naam en de betreffende dag;

  • Word je ziek? Maak jezelf dan oranje in het overzicht;

  • Gebeurt er iets waardoor je beschikbaarheid verandert? Pas dit dan aan in het overzicht.

 

Mochten veel mensen ziek worden kan dit overzicht in hoge mate bijdragen aan het efficiënt regelen van vervanging. Vul het overzicht direct in, maar houdt het ook bij!!

 

Het overzicht is benaderbaar via de volgende link: beschikbaarheidsoverzicht corona

0492-387 925

©2020 door Care Extra. Met trots gemaakt met Wix.com